K._Bährentz_AC Server Room

Dataopbevaring i fremtiden

Benjamin Falk Elveng

Det er næsten helt umuligt at forstå den hurtige udvikling data har været igennem. Kan du huske dengang, hvor man opbevarede data på firkantede disketter? Eller dengang man opbevarede det på bånd eller CD-rom’er? Disse metoder er kun 15-20 år gamle. Men hvornår bliver en dataopbevaringsmetode forældet? Og hvilken måde er den sikreste?

Vi har behov for at opbevare større og større mængder data. For 20 år siden kunne en diskette indeholde 1,4 MB data, og så kom CD-rom’en, der havde op til 700 MB plads. DVD’en startede med 4,7 GB, og hver dag stiger behovet for dataopbevaring. Det er derfor, vi i dag kan tilbyde ’virtual unlimited storage’ af opbevaringsplads hos any.cloud i tæt og unikt samarbejde med IBM globalt – fordi vi forstår det stigende behov.

For os er omdrejningspunktet, at vi sørger for at gemme data i et arkiverbart format, der kan læses i mange årtier, og som let kan skifte teknologi i fremtiden. For hvordan ser fremtiden ud for data? Data er blevet en stor del af vores alles hverdag, og verden ser hele tiden en stigning i ustrukturerede data. På den lange bane bliver det nødvendigt at finde ud af, hvilke data der skal fremtidssikres, og det på en meget nemmere måde end i dag.

Dataopbevaring: Fremtidssikring af ustrukturerede data

I takt med, at vi får et større behov for at gemme mere data, kan det være svært at finde den rette metode for til dataopbevaring. Især hvis selve dataene er ustrukturerede. Ustrukturerede data er som oftest teksttunge og har ikke en gennemgående struktur.

Hvis man ser på en mail, så er der afsender, modtager og tid. Det er alt sammen strukturerede data – sat i den rette ’kasse’, så de er lette at læse. Ustrukturerede data kan også findes som billeder og lyd, for dit billedarkiv er fyldt med billeder, der alle er nummererede, men hvad kan du bruge det til, når det eneste, der faktisk giver mening, er selve motivet?

Derfor bliver det ofte en svær opgave at finde frem til netop de ustrukturerede data, som du leder efter, og det er med risiko for, at noget vigtigt kan gå tabt i mængden eller bliver slettet. Og hvordan vil du nogensinde kunne sortere i hvilke data, der skal gemmes og slettes, når man har en million ustrukturerede filer? Datamængderne bliver uoverskuelige.

AI kan rydde op i ustruktureret data

AI (Artificial Intelligence) er en god måde at løse denne udfordring på, fordi kunstig intelligens er trænet til at se mønstre, som vi mennesker ikke ser, og kan se og behandle dine filer hurtigere, end det er menneskeligt muligt. Med Watson har du en service, der sikrer dit overblik og giver dig frihed til at finde dine data på netop den måde, du ønsker. Watson læser dine ustrukturerede data øjeblikkeligt og finder ud af, hvad der er op, og hvad der er ned, og viser dig netop de resultater, du søger. Det gøres ved hjælp af den enorme kapacitet, en supercomputer har.

Scroll to Top

Contact any.cloud