Remote backup: Hvorfor er det vigtigt for din virksomhed?

Remote backup: Hvorfor er det vigtigt for din virksomhed?

Remote backup er en fjernsikkerhedskopi af dine data. Det er en ekstern, online-administreret backup-tjeneste, også kaldet en cloud backup eller Backup-as-a-Service. En remote backup sørger for, at dine vigtige filer, systemer, informationer og vigtige data sendes off-site, altså fysisk væk fra din enhed og ud i skyen – krypteret.

Før i tiden var dét at sikkerhedskopiere data over internettet en langsom og usikker proces grundet langsomme internetforbindelser, men som internethastigheden har forbedret sig markant og næsten usammenligneligt, er remote backups en realitet og en vigtighed for alle virksomheder. Og der er ingen undskyldninger – det eneste, du behøver, er en hurtig internetforbindelse og en webbrowser.
 

Men hvorfor er remote backup vigtigt?

At have en kopi af dine data (og dine kunders data) hjælper dig i kampen mod IT-kriminalitet og -angreb. Det forhindrer tab af data og kan bistå med eventuel gendannelse af hele systemer og infrastrukturer.

Det kan ske, at du pludselig ikke kan logge ind på din computer. Den er beskadiget, eller måske er hele virksomheden udelukket fra jeres systemer. Når du oplever nedetid på dit arbejde, så tænk på, hvor meget det koster virksomheden, hvis du eller hele din arbejdsplads går i stå. Med en remote backup kan man gendanne filer og systemer ved at hente din backup, og mens et team af specialister arbejder på at behandle din nedetid, arbejder du blot videre fra din backup.
 

Air-gapping

Hvis du er helt grøn med hensyn til backup-løsninger og cloud hosting, er ordet måske fremmed. Men air-gapping er en simpel og effektfuld løsning, hvor man isolerer data fra usikre netværk såsom offentligt tilgængelige netværk eller internettet.

Air-gapping kan være en løsning på eksempelvis ransomware, da data ikke kun er beskyttet ved at være en kopi, men de er nærmest utilgængelige for en virus/malware. Det ville betyde, at virussen skulle hoppe over det mellemrum, air-gapping skaber – deraf ”luftmellemrum” eller air-gapping. 
 

Segregation of duty

Det nye GDPR-buzzord er ”segregation of duty” (SoD), og i cloudverdenen kalder vi det ’Insider threat protection’. Det er et sikkerhedslag, en virksomhed giver sig selv, så ondsindede ansatte eller nyligt afskedigede medarbejdere godt kan slette data, men ikke slette dem permanent. Dette er nemlig udliciteret til tredjepart, så hvis any.cloud er din dataleverandør, kan vi blive din tredjemand. Man kan sidestille det med, at du kan smide ting i papirkurven, men det er os, der tømmer den. Den funktion er med til at sikre dine data og dit dataansvar.
 

Hvordan kommer jeg i gang med remote backup?

At have en remote backup behøver hverken at være dyrt eller kompliceret. Det bedste, du kan gøre, er at udlicitere din remote backup til en cloud service provider, hvor du sikrer, at et hold af specialister sidder klar til at hjælpe dig i gang og sørge for at opdatere backup’en.  Så ender du ikke i fælder, hvor den data, du opbevarer, får en ny ejermand, bliver brugt af en tredjepart eller ikke bliver opbevaret korrekt. En vigtig regel at følge, når vi snakker om backup-løsninger, er den, der hedder 3-2-1-1-0-reglen.
 
remote backup

Lav 3 forskellige kopier af dine data på 2 forskellige medier. 1 medie skal være fysisk langt væk fra din enhed, og 1 skal opbevares offline, og på den måde ender du med 0 fejl ved gendannelse af din backup. Simpelt!

I any.cloud er vi specialister, og vores fornemmeste opgave er at hjælpe dig i gang med en backup. Det eneste, du skal gøre, er at læne dig tilbage, og vi hjælper dig hele vejen. Når du vælger cloud service provider, er det virkelig vigtigt, at du sørger for at vælge en ISO-certificeret leverandør.

Så hvad er din undskyldning for ikke at have en remote backup?