Det aktuelle trusselsbillede i den digitale verden: Ved du, hvor tæt du er på de digitale trusler?

Det aktuelle trusselsbillede i den digitale verden: Ved du, hvor tæt du er på de digitale trusler?

Cyberangreb, cyberkriminalitet, hackere, IT-trusler, malware og ransomware …

Ja, listen er lang, når det handler om de farer, som den digitale verden udgør for os alle. Listen over trusler er lang og giver kuldegysninger, og det foregår alt sammen lige rundt om os. Man kan ikke længere se bort fra, ignorere eller lukke øjnene for de cybertrusler, der dukker frem. Der er al mulig grund til at skrue op for cybersikkerheden, og behovet for cloud service-udbydere stiger ligeledes, efterhånden som vigtigheden af høj IT-sikkerhed går op for virksomhederne. Et kig i statistikker og forskellige facts giver en øget forståelse af, hvad der sker. Nedenfor får I ikke bare 5 lurende trusler inden for cybersikkerhed, men også vores forslag til, hvordan de håndteres.

 

FACT #1: Computere og netværk angribes nu af ondsindede hackere hvert 39. sekund!

Ikke så godt! Mens du har læst denne artikel, har der fundet 6,1 angreb sted. Den hastighed, det sker med, findes der ingen nem vej ud af, men med en langsigtet og proaktiv strategi for din digitale færden lægger du klart afstand til lige dén statistik.

 

FACT #2: 39% af de datalækager i verden, der er udløst af malware, skyldes ransomware*

Malware er software designet med henblik på at anrette skade på en computer, en server eller en person. Som nævnt lige før sker der et angreb hvert 39. sekund, så vi må op i gear, hvis vi ikke selv ønsker at blive ramt. Se vores guide til Sådan slipper du for ransomware.

*Ransomware er malware, hvor den ramte bruger eller firma afpresses og får besked på at indbetale en løsesum, hvis de vil have indholdet af deres computer at se igen. LAD VÆRE MED AT BETALE LØSEPENGE!

 

FACT #3: 65% af alle ransomwareangreb kom via mails, mens kun 35% skyldtes inficerede URL’er

E-mails er den dag i dag et af de vigtigste værktøjer inden for kommunikation mellem virksomheder og kunder og bare mennesker imellem, selv om det startede helt tilbage i 1970’erne. Løsningen på trussel 3 er ikke at afskaffe e-mails, hvilket understreger det vigtige i at beskytte sine mailsystemer. Den oftest anvendte mailplatform er Microsoft Office 365, men er du klar over, at Microsoft ikke tager backup af dine mails Det er nemlig dit eget ansvar. Derfor er det afgørende at have en tredjepartsudbyder til at håndtere backup af dine Office 365-mails.

 

FACT #4: Arkivfiler såsom .zip og .jar udgør ca. 37% af alle de skadelige filtyper, som Cisco har opsnappet – og PDF-filer 14%

Fildeling er noget, vi gør på jobbet hver eneste dag, men det er desværre lige der, inficerede filer kan orme sig ind i dine systemer, og det sker mere og mere. Mange fildelingssystemer tager ikke noget ansvar for dine filer, og det er mange mennesker ikke klar over. Et sikkert maildelingssystem er afgørende i forhold til at holde skadelige filer fra døren. Hvis du er kunde hos any.cloud, får du vores fildelingssystem Share helt gratis!

 

FACT #5: Ransomware på mobile enheder stikker helt af: Stigningen i 2018 var på hele 33%!

Her ser vi det: Mobile enheder rammes også – i den grad. Det vurderes, at der findes mere en 5 milliarder mobile enheder på verdensplan, og samtidig er antallet af apps steget. Imidlertid ved ganske mange app-brugere ikke, at apps ganske utilsigtet forårsager datalækager med deraf følgende alvorlige konsekvenser for den mobile enheds bruger. Når folk downloader en app (og især de gratis), tjekker de ikke altid deres sweeping-rettigheder og sikkerheden. Det åbner for, at sådanne apps kan videregive personlige og forretningsrelevante data til eksterne servere, hvorfra de kan høstes til reklameformål eller endda med kriminelt udbytte for øje.

Løsningen for dig som forbruger er omhyggeligt at sætte dig ind i betingelserne og vilkårene og at have helt check på, hvor dine data opbevares, og hvilke af dem der sendes til tredjeparter. For et firma er det af helt afgørende betydning at beskytte sine kunder, for som firma er ansvaret dit. Du kan sikre dine apps og dit website mod digital svindel. ReTrust er en avanceret service beregnet til at tjekke for og opdage uregelmæssigheder, og vi i any.cloud benytter IBM Trusteer-software til at gennemsøge og overvåge din trafik, så digital svindel ikke finder sted.