Cloud backup: Vi præsenterer 4 forskellige typer af backup

Cloud backup: Vi præsenterer 4 forskellige typer af backup

Måske tænker du ikke over at tage cloud backup af dine virksomhedsdata? Måske tænker du, at du ikke har brug for det, men fordi truslerne mod IT er blevet mere intelligente, er backup af dine data vigtigere end nogensinde før. Der findes mange forskellige løsninger og helt sikkert én, der passer til dig. I denne blog kommer vi ind på nogle af de mange forskellige typer af cloud backup, som anvendes af dansk erhvervsliv.

 

Backup – det er jo egentlig bare en sikkerhedskopi!

Ja, det er sandt. Men hvad tages der backup af? Og især: Hvad skal der tages backup af? Det er hele humlen. For man kan tage cloud backup af enkelte maskiner, maildata, servere og hele infrastrukturer. Det vigtige er, at du får en cloud backup, der passer til dit behov og især sikrer din virksomheds fremtid. Desværre sker det ofte, at man først opdager, at backup var en god idé, når det allerede ér for sent.

 

Office 365 backup

Før alle benyttede Office 365, havde man en backup på plads, for exchange-servere eller andre former for mailservere havde nemlig alle en backup integreret. Hvis noget gik tabt, kunne man gendanne det fra backuppen.

I dag kører de fleste virksomheder på O365, fordi det er en lettilgængelig, effektiv og brugervenlig platform. Desværre er backup gået tabt i processen, for nu er der nemlig ikke en integreret backup i O365. Vi stoler alle på, at Microsoft har styr på vores data, men Microsoft har fralagt sig alt ansvar med hensyn til backup og lagt det over på deres kunder. Helt kort  vil det sige, at det er vigtigere end nogensinde før at have backup af al O365.

Man kunne også sige, at man førhen fløj i et fly, der havde to motorer: En ekstra til at tage over i tilfælde af motorsvigt. Uden backup af O365 flyver de fleste rundt med kun én motor. Ville du sætte dig ind i et fly med kun én motor?

Vi hjælper dig gerne med at foretage backup af Office 365.

 

NAS cloud backup

Mange virksomheder har en NAS stående, der sørger for hurtig adgang til netværkets data eller blot fungerer som arkiv, eller de bruger den som remote backup. Men ikke alle husker, at der skal tages en backup af NAS’erne. For hvis man kun flytter filer over på sin NAS, er det lige netop det: Blot en flytning af filer og ikke en duplikering. Hvis dine data kun findes ét sted, mangler der en backup.

Desuden har hardware ikke ubegrænset levetid, og derfor skal man sørge for backup, inden det er for sent. NAS cloud backup er en nem måde at få løst denne udfordring på, og med Cloud Object Storage, leveret af IBM, får du en løsning, der faktisk sikrer dine data.

 

Server backup

Når vi taler om cloud backup af servere både hos dig og/eller hos din hosting provider, er det, fordi vi ved, at IT er kompleks, og at backup efterhånden er en kompliceret procedure, der kan være svær at få sikret 100%. Der er f.eks. forskelle på de typer af data, du skal have kopieret. Et eksempel på det kunne være, at hvis du har en finansserver med databaser, skal du foretage en anden type backup (og måske endda mere end én type backup), end hvis det er en ganske almindelig filserver. Til servere er det nødvendigt at have en backupprocedure på plads, og den kan være ret omfattende.  For at slippe for selv at bøvle med det kan man bruge en cloud server.

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, og hvordan vores VPS virker.

 

Disaster Recovery

Man kan også tage en kompleks backup af hele IT-miljøer eller, rettere, sikre, at servere er replikeret til cloud, og at hele IT-infrastrukturen er opsat i det replikerede miljø. Med vores Disaster Recovery as a Service har du mulighed for at køre videre efter et nedbrud enten næsten eller helt uden afbrydelser eller ændringer.

Læs meget mere her om, hvad DRaaS er, og hvordan det fungerer.

Leder du efter en helt femte løsning? Måske har vi ikke nævnt den her, men det betyder ikke, at vores dygtige backupspecialister ikke kan løse opgaven. Du er meget velkommen til at kontakte os for at høre mere, og vi har været i branchen i mere end 20 år, så hos os er du i sikre hænder.