Hvad er Disaster Recovery as a Service?

Hvad er Disaster Recovery as a Service?

 

Er Disaster Recovery as a Service også en by i Rusland for dig? Bare rolig, vi skal nok klæde dig godt på! Disaster Recovery as a Service, også kaldet DRaaS, er et spejl af hele dit IT-miljø.

Forestil dig, at dit IT-miljø er en bil, der kører på en motorvej. Din bil går i stykker – det sker jo desværre en gang imellem. Med DRaaS har vi hele tiden en bil kørende ved siden af din. Det er en tro kopi af den, du er føreren af. Når bil 1 går i stykker, stiger du bare ud og tager bil 2.

Så tænker du nok: ”To ens biler kørende samtidig? Det lyder dyrt?” 

Men du betaler ikke for to biler. For bil 2 er prisen lavere, så man kunne sige, at du kun betaler for hjulene. Bil 2 hører til de ting i livet, som ingen ønsker sig at få brug for, men den sikrer, at din virksomhed altid er oppe. Og du behøver ikke at bekymre dig om nedbrud på bil 2, da der sidder en mekaniker i den 24/7 og servicerer dens driftssikkerhed eller teknologi, om man vil.

Bil 2 kører nemlig i vores datacenter, og det giver dig en række fordele. F.eks. er du beskyttet mod datatab i forbindelse med ransomware-angreb, da vores netværk er adskilt fra dit. Du er således både dataredundant og udbyderredundant, og dermed er du ikke sårbar, hvis din IT-provider i dag indstiller sin virksomhed, og de har al din backup. Med os i førersædet på bil 2 kan du altid være sikker på, at din forretning fortsætter – også i tilfælde af et totalt nedbrud på dit IT-miljø, herunder backup. Du er tilmed en del af en ISO-certificeret løsning, og bil 2 har sågar en gratis databehandleraftale med som ekstraudstyr.

 

Er Disaster Recovery as a Service noget for din virksomhed?

Vi lægger bilmetaforen på hylden. DRaaS er en avanceret kopi af hele din IT-miljø, som det tager vores dygtige specialister meget kort tid at få op at stå. Din virksomhed skal være moden til et sådant setup, for det giver først mening at have en Disaster Recovery Solution (DRS), hvis nedetid er forretningskritisk for dig, og derfor kan man vælge at se en Disaster Recovery Solution som en IT-forsikring.

Lad os sige, at nedetid vil koste din virksomhed DKK 200.000 pr. døgn, men at din løsning hos os koster DKK 5.000 pr. måned. Vores løsning er relevant for dig, hvis konsekvensen af et nedbrud i din virksomhed er frustrerede og uarbejdsdygtige medarbejdere.

DRaaS er også en oplagt mulighed for jeres virksomhed, hvis der er krav om 2-center-drift. Det bliver især en fordelagtig løsning, fordi det er en både omkostningsbesparende og sikker måde at leve op til kravene om 2-center-drift på. Ved at benytte denne metode sikrer du dig imod strømsvigt, brand, vandskade og indbrud m.m.

Forskellige slags løsninger til forskellige typer virksomheder – det er det, vi er specialister i. Kontakt os, så du kan få mere at vide om dine muligheder for en sikker drift af din forretning med en Disaster Recovery Solution.