Usikkerheden ved en multicloud strategi

Usikkerheden ved en multicloud strategi

Persondataforordningen træder snart i kraft, hvor den vil have indflydelse på alle dele af IT-branchen også din multicloud. Det sker helt konkret den 25. maj 2018. Den er en af de mest betydningsfulde love om persondata, som er blevet godkendt af EU, og den vil erstatte det nuværende direktiv. Persondataforordningen vil omfatte regler om ansvar og overholdelsesforpligtelser.

Som det juridisk ser ud nu, er det den, der ejer data, der skal overholde direktivet, men med den nye lov er en af de markante ændringer, at den, der håndterer data, også skal overholde reglerne om persondata. Vi i any.cloud håndterer data. Og der bliver håndteret mere data end nogensinde før.

The International Data Corporation forventer, at vi allerede i 2020 vil producere op imod 40 zettabytes data om året. En af måderne at håndtere disse store mængder data er at benytte sig af multicloud, og det betyder, at virksomheder benytter flere forskellige cloud servicer providers til at håndtere data.

Adgang til dine data med en multicloud strategi

Men hvem har så egentlig adgang til dine data? Og hvor sikre er dine data, når der er op flere forskellige aktører, dvs. flere forskellige service providere, om at håndtere dem? Når Persondataforordningen træder i kraft, bliver både ejerne af data, og dem, som håndterer data, juridisk ansvarlige.

Men er det overhovedet muligt at holde styr på data i multiclouden? Der er mange fordele ved at benytte multicloud-løsninger, men det er heller ingen garanti for sikker opbevaring af dine data. At samle alle cloud-løsninger i én lyder som en udfordring, men på langt sigt ville det være en god investering, for inden længe rammer vi maj måned. Kort sagt handler det om, hvor man skal vægte datasikkerhed i forhold til multicloud.

Som cloud service provider kan vi hjælpe dig med at skabe en infrastruktur og en platform, der passer til din virksomhed. Vores løsninger indeholder en databehandleraftale, hvilket betyder, at du kan være helt sikker på, at vi overholder Persondataforordningen. Faktisk har vi allerede gjort det i et stykke tid.

I any.cloud mener vi, at datasikkerhed bør komme i første række.